Clasificare simplificata incaltaminte de protectie

   Pentru cazurile in care nu se solicita anumite norme speciale asa cum ati putut vedea in articolul precedent, putem utiliza cateva sugestii cand dorim sa comandam pantofi sau bocanci de protectie de uz general

Putem vorbi de clasificarea dupa cerintele la locul de munca, astfel ca in majoritatea cazurilor bocancii de protectie S1P sunt cei ce sunt potriviti pentru 3 sezoane primavara, vara toamna, la fel si norma S3, cu mentiunea ca pielea este mai rezistenta la apa la S3 ceea ce este esential atunci cand folosim bocanci de lucru pentru exterior.  In Europa occidentala exista tendinta in firmele mari sa se foloseasca permanent bocanci cu norma S3 deoarece acestea acopera cerintele generale de protectie muncii iar preturl este doar putin mai mare fata de S1P.

La fel de bine criteriul simplificat de selectie se face dupa anotimp. De vara folosim pantofii lejeri aerisiti, din piele cu perforatii sau din tesatura mesh, iar daca nu sunt impuse normele, putem merge pe S1 (cu bombeu si fara lamela). De toamna mergem tot pe pantofi daca lucram indoor, practic tot anul putem folosi pantofii de vara daca avem temperaturi peste 15-18 grade. In exterior deja luam bocancii in picioare si daca ne dorim o protectie confortabila pe 3 szoane atunci bocancii S3 ne vor tine si peste iarna si primavara

Putem face o analogie intre cauciucul maisnilor :) tot ce e de vara este bun pana nu se schimba conditiile atat de mult incat sa necesite de iarna. 

   Tehnologia moderna din ultimii 20 de ani face posibila ca alegerea noastra sa fie facuta dupa alte multe criterii personale, astfel ca accentul selectiei incaltamintei de protectie se poate transforma intr-un criteriu estetic, de moda, iar daca tinem cont ca 8 ore suntem incaltati la locul de munca, practic acest tip de incaltaminte este cel mai indelung folosita si este cea mai solicitata mecanic, fizic dpdv a rezistentei, probabil in aceasi masura ca incaltamintea de sport pentru competitii.

Comentarii