Ce manusi sa alegem ? Recomandare pentru protectia mecanica - partea 1

Ce manusi de lucru si protectie sa alegem ?

Fiecare activitate are ceva specific si fiecare are ceva comun. Pana la un punct alegerea este usoara fiindca daca ne uitam la forma culoarea si ergonomia sau potrivirea manusii pe mana, atunci putem sa ne facem preferinte relativ repede.
Se intampla ca intr-un domeniu chiar personalul ce lucreaza, sa ajunga la alegerea celei mai bune variante, asta dupa ce efectueaza mai multe teste pe diferite tipuri de manusi iar recomandarea noastra este de ordin tehnic privind grupa de protectie, norme si rezistente.

Cand vorbim de manusi de lucru universale ce se foloseste in tote domeniile cele mai vandute sunt cele poliester impregnate in poliuretan negru sau poliuretan alb

   

Este obligatoriu pentru echipamentele de protectie comercializate in Uniunea Europeana sa existe insemne adecvate pe fiecare bucata asa si pe fiecare manusa de aceea Top-Protectie importa si distribuie doar produse certificate.

Partea 1 - Protectie mecanica

               

    Cititi mai pe larg descrierea Normelor in catalogul LINK AICI

Acest simbol ne indica 5 lucruri care putem sa le citim astfel nu alegem la nimereala si nu comparam 2 perechi diferite cu proprietati diferite pentru ca nu evem un rezultat relevant.
- in primul rand EN388 inseamna ca suntem la evaluarea proprietatilor mecanice
- cifra 4 (poate fi de la 1 la 5) ne indica cicluri de abraziune iar cifra 4 inseamna excelent ! 8000 cicluri inseamna ca se uzeaza lent in frecarea cu materialele manipulate.
- cifra 1 ne indica rezistenta la taiere care in acest caz este slabuta, dar poate nici nu suntem expusi la acest risc
- cifra 2 ne indica rezistenta la sfasire; in cazul in care manusile in timpul lucrului nu se uzeaza in grosime dar se rup atunci avem solicitari de sfasiere mecanica si trebuie sa trecem la nivelu 3
- iar ultima cifra 1 inseamna rezistenta la perforare; acest aspect merge impreuna cu rezistenta la taiere si cand avem nevoie de protectie de acest fel crestem ambele cifre selectand manusi de nivel superior.

Exemple de manusi cu cifra din fata mare ce inseamna rezistenta la abraziune si implicit acestea se recomanda la manipulare de produse ce au abrazivitate mare

Manusi ATG fine si rezistente

Manusi Ansell de precizie ESD 

Manusi Eurogrip aderenta rezistenta precizie

Pentru mai multe informatii va rugam sa ne trimiteti o cerere pe email sau sa ne sunati 0772045043

Fiind toate limpezite, avem si tabelul ce contine aceste informatii:

Norme de protectie TABEL EXTINS CLICK


Comentarii