Alegerea salopetei de lucru in functie de material

Alegerea salopetei de lucru in functie de material se poate reduce la 2 criterii : de vara sau iarna, insa mai sunt alte motive intemeiate pentru alegerea corecta

In functie de diferiti factori de mediu si conditii de lucru obligatorii in care isi desfasoara activitatea, muncitorul trebuie sa poarte salopete de lucru, asa cum este stipulat in normele de securitate si sanatate in munca, in vigoare, insa de cele mai multe ori acestea nu necesita o anumita norma de siguranta, astfel poate alege din diversitatea de stiluri si materiale.


Imbracamintea de lucru profesionala care trebuie sa satisfaca o serie de standarde europene, in acelasi timp poate sa indeplineasca caracteristici suplimentare, oferind confort ridicat, flexibilitate, durabilitate.

De aceea pe langa ca fiecare materie prima folosita in intreaga gama de produse este selectata cu grija si precautie, proiectarea, croiala, realizarea sunt de importanta ridicata.


Cunostintele dobandite despre nevoile de siguranta ale lucratorilor din diferite industrii au ajutat la dezvoltarea
de soluții complete de siguranta muncii, care sunt adaptate nevoilor fiecarei profesii din industria respectiva.
Asadar un singur echipament poate sa ofere protectia necesara pentru mai multe domenii, fiind testat pentru
fiecare cerinta in parte, satisfacand normele impuse. Acestea poarta numele de MULTINORM si va fi tratat ca subiect de sine statator intr-un articol viitor.


Pe langa ghidajele explicative de mai sus, selectia in functie de anotimp nu este de neglijat mai ales cand vorbim de perioade de vara cu temperaturi foarte ridicata sau de perioada de iarna cu frig puternic si clima variabila, de aceea este bine sa cunoastem cateva caracteristici si din acest punct de vedere, pentru alegerea potrivita.


Salopetele de lucru 100% bumbac:

Bumbacul este respirabil, prietenos cu pielea, elimină mirosurile nedorite din corp și în același timp, este suficient de rezistent la frecare externa. De regula salopetele de bumbac se recomanda pentru anotimpurile mai racoroase: primavara, toamna, iarna, in special daca avem grosimi mari de 300 grame sau peste. In cazul materialelor standard care sunt cele mai des intalnite( 240-265 gr/mp) acestea pot fi utilizate in orice anotimp.

Salopete de lucru tercot:

materiale combinate de poliester-bumbac sunt cele mai raspandite, iar cu cat procentul de poliester este mai mare, iar acesta este de calitate ridicata, salopeta are rezistenta mai mare la uzura prin frecare, astfel imbracamintea este recomandata pentru lucru intensiv, oferind rezistenta ridicata la uzura.
In functie de grosime putem alege de 200 gr pentru vara, 235-270 gr pentru celalte anotimpuri, iar peste 280 fac parte din cererile Heavy Industry.


Desigur pe langa aceste 2 categorii de baza s-au mai dezvoltat o serie de materiale la care s-au adaugat
invelisuri inovatoare din testura pentru a creste performanta articolelor de imbracaminte.

Comentarii