Anul 2019 este cel mai activ in inovatii privind imbracamintea de lucru usoara, flexibila si confortabila.
De curand a aparut gama Strech in 4 directii de la Mascot Workwear, un producator european, gama ce depaseste orice asteptare in materie de salopete, jachete in general toate articolele de imbracaminte de lucru outdoor. Printre aceste articole amintim pantalonii Advanced, jacheta Advanced. Sunt fabricate cu destinatia activitati de exterior la temperaturi optime intre -5 + 20 grade.
Care sunt avantajele acestui material stretch la salopetele de lucru profesionale ? Sunt multiple avantaje: vorbind de gama profesionala, un pantalon de lucru serios folosit pentru utilizare intensiva in constructii sau industrie porneste de la tesatura de 280-300 g/m2 in acest caz pantalonii au doar 250 g/m2 insa rezistenta este aceeasi sau mai mare, fapt datorat poliesterului. Alt avantaj este ca, fata de o salopeta din tercot Hardwear 300 care este teapana, acesta este ultra flexibila. Rezistenta la vant si ploaie este superioara, totodata uscarea extrem de rapida.
Dezavantajul este ca nu se preteaza in activitati cu scantei, flama, temperaturi ridicate si nici cand este cald, peste 20-25 grade fiindca se incinge foarte mult de la soare.
Tot in gama Strech in 4 directii avem articole noi cum ar fi pantalonii de salopeta T803 care seamana mai mult cu un trening fiind foarte usor si elastic dar mai rezistenti la uzura si rupere decat un trening de firma folosit in sporturi. Binenteles nu sunt destinati activitatilor ce tin de prelucrari metalice de anvergura ce implica munca manuala, unde este risc crescut de taiere agatare, pentru acestea avem recomandarile aferente.
In gama flexibila in 2 directii cu fermitate mai mare a materialului care seamana inca cu salopetele sunt pantalonii Active bleumarin si Active royal. Acestia nu se diferentiaza foarte mult privind design-ul unei salopete moderne insa in pozitii de sezut aplecat se simte elasticitatea care ne ajuta in miscari.
Am putea adauga si pantalonii combat S231 care sunt dintr-un tercot destul de familiar dar contin elastan si au croiala slim, pot fi folositi in politie, armata, securitate, paza, jandarmi dar si in logistica, transporturi.
Asadar trecem printr-o etapa in care se creaza alternative viabile materialului standard tercot sau bumbac, dar nici acestea nu sunt de neglijat deoarece in cazul tercot-ului de 200-260 grame, imbracamintea realizata de preteaza cel mai bine sezonului de vara cu temperaturi de peste 25-30 grade astfel ca cel mai mare volum al vanzarilor pe piata internationala se realizeaza din acestea. Desigur, fata de o croiala nepretentioasa si simpla uneori nepotrivita, din tercot de 245-260 g/m2 imbunatatit, se realizeaza salopete ultra moderne cu accesorii functionale sau de contrast ce tin de design sau elemente se siguranta reflectorizante. Ca sa exemplificam cele spuse in ultima parte pantalonii tip dulgher sunt majoritatea fabricati din astfel de material iar gama de salopete de vara la fel.
Comentarii