îmbrăcăminte de lucru pentru constructii si santier

Robust, rezistent, funcțional și confortabil: cum să alegi cea mai bună îmbrăcăminte de lucru pentru construcții

Șantierul este un mediu de lucru deosebit și solicitant: muncitorii în construcții, zidari, tehnicieni, ingineri și profesioniști în construcții își desfășoară activitatea în mare parte în aer liber, în condiții climatice care pot varia de la cea mai intensă căldură de vară până la vremea de iarnă și se deplasează într-un context care are atât caracteristicile terenului natural accidentat, cât și mediile urbane.


Îmbrăcămintea de lucru în construcții este supusă unui stres și uzură deosebită și din acest motiv este important să alegeți îmbrăcăminte de calitate, robustă și rezistentă la rupere, care vă permite să lucrați confortabil și în siguranță. Hainele de lucru cu caracteristicile potrivite vor rezista, de asemenea, mai mult, având un impact mai mic asupra bugetului și mediului.

Îmbrăcămintea ideală pentru lucrul pe șantier este practică și funcțională, trebuie să susțină mișcarea și să se adapteze la diferite, uneri chiar extreme, condiții de muncă și vreme.

Dacă utilizați mașini de construcții mari, lucrați pe drumuri aglomerate, în ceață sau în alte condiții în care vizibilitatea este compromisă, poate fi necesar să purtați haine de lucru cu vizibilitate ridicată, conform reglementărilor .

Să vedem cum să compunem o ținută de lucru optimă pentru munca în sectorul construcțiilor, alegând imbracaminte versatila, potrivite pentru toate anotimpurile, și integrându-le cu îmbrăcăminte termică pentru iarnă și îmbrăcăminte lejeră pentru vară.


1. Pantaloni elastici din material Rip-stop

Cei mai buni pantaloni de lucru pentru șantier sunt proiectați pentru a minimiza riscul de rupere. Pantalonii elastici, elastici și flexibili permit o excelentă libertate de mișcare și au o potrivire subțire, ceea ce reduce șansele ca materialul piciorului să se prindă și să se rupă. Pentru o rezistență și mai mare, pantalonii de lucru ai liniei Cross sunt confecționați din material elastic cu procesare Rip-stop, o tehnică specială de țesut care blochează ruperea în cazul unei rupturi. Pant Cross Cargo este un multi-buzunare convenabil care vă permite să păstrați instrumentele și efectele personale la îndemână; Pantalon Cross Performance este un model cu buzunar pentru genunchi, ideal pentru cei care au nevoie sa protejeze aceasta articulatie delicata.

2. Tricou din bumbac organic respirabil

Vechiul sfat de a „îmbraca în straturi” este un principiu de bun simț care este întotdeauna valabil pentru cei care lucrează în aer liber și în condiții grele. Sub ținuta de lucru, poartă un tricou ușor precum tricoul Cross Organic , din bumbac organic certificat GOTS: un material proaspăt și mai ales respirabil.

3. Hanorac de lucru

Hanoracul este o piesa vestimentara versatila si confortabila, de tinut la indemana chiar si pentru lucrul pe santier. La fel ca și în cazul pantalonilor, vă recomandăm și un model cu linii curate pentru hanorac, din material elastic: Hanoracul Cross FZ combină o croială ergonomică cu o potrivire confortabilă și un design inspirat de îmbrăcămintea outdoor , ceea ce îl face potrivit și pentru off-road. folosește munca.

4. Pentru vară: o jachetă lejeră sau vestă

La sfârșitul primăverii și vara, înlocuiți hanoracele și jachetele cu o jachetă de lucru ușoară și practică , cum ar fi jacheta cu mai multe buzunare Easywork Light , din twill de bumbac cu detalii reflectorizante.

În lunile mai calde, mulți preferă să opteze pentru o vestă de lucru , care îți permite să ții la tine unelte sau materiale utile fără să te îngreuneze prea mult purtând jacheta. Linia Easywork Light include și o vestă cu mai multe buzunare : ușoară, practică, robustă și reglabilă în talie pentru o potrivire mai bună.

5. Pentru vară: pantaloni scurți de lucru

Dacă suferiți în mod special de căldură și mediul dvs. de lucru nu necesită în mod special protecție pe toată lungimea piciorului, vara puteți înlocui pantalonii de lucru cu ceva mai ușor: Pantaloni scurti Bermuda se potrivește cu jachetele și vestele din aceeași linie , este ergonomic si prevazut cu un buzunar lateral echipat, suport pentru ciocan si suport pentru rigla din material anti-abrazire.

6. Pentru iarna: o jacheta calda dar usoara

În sezonul rece, adăugați haine calde și rezistente la vânt pentru a vă proteja de intemperii atunci când lucrați în aer liber. Pentru o activitate solicitanta precum munca pe un santier, este util sa alegeti imbracaminte care sa protejeze de frig fara a preveni respirabilitatea optima. 

7. Pentru iarnă: lenjerie termoizolante

Când frigul devine deosebit de dur, îmbrăcămintea pentru lucrări de construcții poate avea nevoie de un impuls: purtarea lenjeriei tehnice îmbunătățește izolarea termică și menține corpul la o temperatură ideală.Nu rețin umiditatea și sunt hipoalergenice și anti-mirosuri, datorită proprietăților bacteriostatice ale fibrei de polipropilenă cu care sunt realizate.

Comentarii

Articole similare