Cum să alegi hainele de lucru in sezonul rece

Alege haine de lucru de iarna care te pot proteja de clima aspra si agentii atmosferici fara a sacrifica confortul si siguranta.

Frig, vânt, ploaie, ceață, zăpadă și mai întunecat decât de obicei: iarna nu testează doar starea de spirit și hotărârea cu care mergem la muncă, ci și îmbrăcămintea de lucru care ne protejează în lunile cele mai reci.

Pentru cei care lucrează în principal în aer liber, de exemplu în sectoarele construcții, agricultură sau grădinărit, lunile de iarnă îi expun nu numai frigului, ci și diferiților agenți atmosferici care îngreunează condițiile de lucru: de la ploaie la zăpadă, de la teren înghețat. la ceață și vânt, fără a uita un factor poate mai puțin evident, dar nu mai puțin neglijabil, vizibilitatea slabă rezultată din nevoia de a lucra mai mult pe întuneric, în lunile în care orele de lumină solară sunt reduse substanțial.

Purtarea îmbrăcămintei adecvate de protectie de iarnă, însă, nu este doar o necesitate pentru cei care lucrează în aer liber - chiar și în sectoarele de utilizare aparent mai puțin expuse, de la logistică la transport, prin meșteșuguri și industrie, este obișnuit să te trezești lucrând în medii neîncălzite sau fiind expuse la schimbările de temperatură în pasajele dintre exterior și interior.

Cum să te orientezi în alegerea hainelor de lucru de iarnă?

O altă țesătură pentru hainele de lucru de iarnă cu o istorie străveche și ilustră este flanela, un material cald, moale, rezistent dar ușor, binecunoscut pentru că este folosit pentru cămăși în carouri sau tartan cu un stil inconfundabil. Cămașa de flanel este o alternativă excelentă de iarnă la hanoracele din fleece sau alte țesături sintetice pentru cei care caută un stil mai puțin tehnic și mai natural.

Fleece, sau microfleece mai subțire, rămâne o alegere foarte practică și populară pentru hanorace și unele îmbrăcăminte exterioară de lucru. Fleece este un material sintetic care seamănă cu lâna la atingere și la vedere (de unde și numele său englezesc, fleece, care înseamnă literal „fleece”, „țesătură păroasă”), dar cu caracteristici care îi sporesc caracterul practic în utilizare. la locul de muncă și pentru sport: este lavabil la mașină și nu se contractă și, prin urmare, este potrivit pentru spălare frecventă, precum și mai ieftin decât lâna.

Imbrăcăminte termoizolante

Cele mai bune haine de lucru pentru lunile de iarnă sunt realizate din materiale calde, confortabile.

Dacă pentru îmbrăcămintea de lucru în lunile de vară țesăturile de ales sunt bumbacul cu țesătură ușoară, o țesătură tipică de bumbac potrivită pentru climatele mai aspre este moleskin: caracterizată printr-un finisaj moale pe o parte și mai aspră pe revers, moleskin este o țesătură cu o țesătură compactă, ideali de exemplu pentru pantalonii de lucru de iarna , deoarece sunt robusti, rezistenti si, intr-adevar, caldurosi.


Haine reflectorizante iarna

Un factor care nu trebuie trecut cu vederea în lunile de iarnă este frecvența mai mare cu care te trezești lucrând în condiții de vizibilitate redusă. Când orele de lumină sunt reduse semnificativ, este ușor să începeți și să terminați lucrul pe întuneric, dimineața devreme și seara. Ca să nu mai vorbim de efectul ceții și al înnoririi chiar și în timpul zilei. Din acest motiv, unele situații de lucru necesită utilizarea de îmbrăcăminte reflectorizante.

Chiar și în locurile de muncă pentru care nu este impusă de cerințele de siguranță purtarea îmbrăcămintei reflectorizante, este totuși un plus al celor mai bune îmbrăcăminte de lucru de iarnă să aibă inserții în material reflex. Atunci când lucrați pe șantiere sau pe șosea, detaliile reflectorizante ale îmbrăcămintei de lucru vă semnalează efectiv prezența, permițându-vă să lucrați în deplină siguranță și liniște chiar și în condiții de vizibilitate slabă.

Protectie impotriva agentilor atmosferici: imbracaminte rezistenta la vant

Am menționat-o deja: o jachetă bună de lucru de iarnă nu este doar caldă, nu numai că protejează de ploaie, ci și de vânt - așa cum bine știu cei care lucrează la înălțime. Siguranța la locul de muncă nu se referă doar la protecția împotriva riscului de accidente, ci la protejarea stării generale de sănătate. Dacă profesia ta te expune în medii cu vânt și frig, concentrează-te pe alegerea jachetelor de lucru, bomber și jachete rezistente la apă și vânt.

Tehnologia Windless de la Diadora utility adaugă o membrană specială rezistentă la vânt pentru îmbrăcămintea exterioară de lucru, ceea ce face ca materialul să fie potrivit pentru utilizare în aer liber în toate condițiile meteorologice, chiar și în cele mai dure.

Protecție împotriva ploii și umezelii

Mai ales pentru profesiile care se desfășoară în aer liber, iarna devine esențial să porți zilnic îmbrăcăminte de lucru capabilă să oprească apa, menținând în același timp o respirabilitate adecvată pentru a evita „efectul de seră” enervant atunci când, în ciuda frigului de afară, îmbrăcămintea este prea mare. fierbinte și grele provoacă creșterea excesivă a temperaturii corpului și transpirația în timpul muncii.

Comentarii

Articole similare